Vegye fel velünk a kapcsolatot!

  • +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
  • info@intertongroup.com
  • 1119 Budapest, Major utca 63.
  • English version

Megvalósítás: 2014

Keleti Pályaudvar
1884-es átadásakor a Keleti pályaudvar Európa egyik legkorszerűbb pályaudvara volt: a 44 méter széles, 188 méter hosszú és 31,5 méter magas épület kora magyar építészetének egyik remeke volt, ma Budapest egyik legfontosabb építészeti műemléke. 130 év telt el azóta, de a „Keleti” ma is Magyarország legjelentősebb belföldi és nemzetközi vasúti csomópontja, ahol naponta több tízezer magyar és külföldi utazó fordul meg, többnyire rövid időt töltve itt és sietve tovább.

A hangosbeszélő érthetetlensége régi problémája a pályaudvaroknak, ennek oka egyrészt a visszhangos környezet, másrészt a magas zajszint. Ilyen környezetben speciális elktroakusztikai berendezések, közöttük hangsugárzók és nem utolsó sorban magas szintű elektoakusztikai ismeretek és szakmai jártasság szükséges. A MÁV szakemberei az INTERTON Group szakmai tapasztalatait és az INTERTON Group saját szabadalmával gyártott IVS kardioid vonalsugárzóit tartották alkalmasnak a Keleti pályaudvar hangosítási problémáinak hosszútávú, megnyugtató megoldására. Az IVS vonalsugárzó jelenleg a világ talán leghatékonyabb hangsugárzója, amely képes megoldani a rossz beszédérthetőség problémáját.

Az INTERTON Group által gyártott 8 méter magas, de keskeny, IVS vonalsugárzók hangja a csarnok végében 140 m távolságban ugyan olyan hangerősséggel és érthetőséggel hallható, mint a hangsugárzó közelében. Az IVS vonalsugárzóknak köszönhetően a Keleti nagy csarnokának minden pontján szinte azonos hangnyomást lehetett elérni.

A Keleti pályaudvar új, INTERTON Group által tervezett és épített, IVS alapú hangosítási rendszer 2014 májusi indulása óta hibamentesen, az összes korábban észlelt problémától mentesen szolgálja az utazóközönséget.

Keleti pályaudvar referenciamunka