interton logo

Az LCD kijelzőket széles körben alkalmazzák. Működésük a folyadékkristályok polarizációs hatásán alapul, melyet a gyakorlatban különböző műszaki megoldásokkal aknáznak ki. Ez egyúttal nagymértékben befolyásolja a kijelző műszaki paramétereit, mint pl. a betekintési szög, a kontrasztarány, a válaszidő, stb. LCD kijelzők méretét a képaránnyal és a képátlóval jellemezük. Képarányuk leggyakrabban 16:9, 16:10 értékű, de ettől eltérőek is lehetnek. Különböző méretben készülnek, képátlójuk a néhány cm-től akár a 3m-ig terjedhet. Ha ez a méret sem elegendő, lehetőség van ún. LCD-fal létrehozására több készülék egymás mellé helyezésével. Ekkor a képet egy processzor bontja szét az egyes kijelzők között. Az erre a célra alkalmas megjelenítők pereme nagyon keskeny, így kevéssé hat zavaróan. Az LCD monitorok működéséhez háttérvilágításra is szükség van. Minél nagyobb ennek az értéke, annál világosabb környezetben ad élvezhető képet a megjelenítő. Az LCD képernyők kiegészíthetőek érintést érzékelő funkcióval, amely interaktív használatra teszi őket alkalmassá.
További lényeges paraméterük a felbontás, illetve a napi működési óraszám. Ez utóbbi professzionális kijelzők esetén akár 24 óra is lehet a hét minden napján.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.