interton logo

A video jelátvitel a szükséges sávszélesség folyamatos növekedése miatt újabb és újabb technikai megoldásokat igényel. Rövid távolságokra általában a videojeleket natív formátumukban lehet továbbítani, a távolság növekedésével azonban valamilyen átalakításra van szükség. Egyik megoldás az ún. extenderek használata. Ezek gyártó specifikus megoldások, egy adóoldali és egy vevőoldali készülék végzi a jel konverzióját. Jellemzőjük, hogy saját –gyártmánytól függő – kábelezést igényelnek. További lehetőség, hogy a szabványos videojelet valamilyen másik, nagyobb távolságra továbbítható, de továbbra is szabványos jellé alakítjuk. Ekkor különböző gyártók termékeit használhatjuk, hiszen a jel maga szabványos marad. Erre példa a HDMI / HD-SDI konverzió.
Gyakran a kábelhálózat kiépítése nem lehetséges, vagy csak tetemes költséggel. Ha a létesítmény rendelkezik LAN hálózattal, akkor ez felhasználható video jelel továbbítására is. Ennek során a video jelfolyamból szabványos Ethernet csomagok képződnek és kerülnek továbbításra. Itt fontos megemlíteni, hogy a tartalmak továbbítása tömörített formában történik, ami az átvitt jelek minőségére komoly hatást gyakorol. A tömörítés mértékét meghatározhatja a rendelkezésre álló sávszélesség, a tömörítést végző eszköz kapacitása, ill. a felhasználói igény.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.