interton logo

A hangátviteli lánc fontos eleme. Elektroakusztikai átalakító, a levegő nyomásváltozásait alakítja villamos jellé. Számtalan típusa létezik a felhasználási feladattól függően: kézi, csíptetős, hangszer, ének, felület, puska, vezeték nélküli, stb. Működési elvül alapján leggyakrabban a dinamikus és kondenzátor mikrofonokkal találkozhatunk, ezek karakterisztikájuk szerint tovább csoportosíthatók: legtöbbjük gömb, vese (kardioid) és szupervese (hiperkardioid) kivitelben készül. Bizonyos típusaik tápfeszültséget igényelnek működésükhöz, ezt általában a mikrofonhoz csatlakoztatott erősítő biztosítja a mikrofon jelkábelét felhasználva. A professzionális célra használt mikrofonok XLR csatlakozóval vannak ellátva.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.