interton logo

A hangsugárzó valamilyen sugárzásjavító eszközzel ellátott hangszóró. Rendkívül sok fajtája létezik, számtalan módon csoportosíthatóak a frekvenciamenet, hangnyomás, irányítottság, meghajtás módja, stb. szerint. Épületek általános célú hangosításához szinte kizárólag 100V-os hálózatot használó hangsugárzókat alkalmazunk. Lehetnek pl. álmennyezetbe építhető, falon kívüli szerelésűek vagy tölcséres típusok. Leggyakrabban beszéd és háttérzene sugárzására alkalmasak, de több utas típusaik zenei célokra is megfelelnek. A Community, DNH, QSC, TOA, WHD és Yamaha termékpalettáján nagyszámú, a legkülönbözőbb igény kielégítésére alkalmas típus található.
ProAudio célú felhasználásra nagy hangnyomású, szélessávú, több utas rendszerek terjedtek el. Kialakításuk szerint hangdobozok (köznyelv ezt hívja hangfalnak) és a line-array rendszerű hangsugárzók fordulnak elő leggyakrabban. Lehetnek passzívak, vagy beépített erősítőt tartalmazó aktív kivitelek. Ezek a Community, d&baudiotechnik, QSC, TOA és Yamaha termékei között széles választékban állnak rendelkezésre, de a StealthAcoustics gyár speciális „láthatatlan” hangsugárzói igazi kuriózumnak számítanak.
Nagy utózengésű terek (templomok, uszodák, stb.) hangosításához speciális hangsugárzókat kell alkalmazni. Erre az IVS vonalsugárzók kifejezetten alkalmasak.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.