interton logo


A d&b audiotechnik-et 1981-ben alapította Jürgen Daubert és Rolf Belz. A cég ekkor még a Stuttgarttól nem messze fekvő Korb városában egy garázsban épített hangsugárzókat zenészek és hangosító cégek számára. Mára nemzetközi hírű vállalkozássá nőtték ki magukat, folyamatos technológiai fejlesztéseiknek, szigorú minőségpolitikájuknak is köszönhetően. A kutatás, fejlesztés és a gyártás központja azóta a Backnang-i központjukban zajlik, ahol nem csak a hangsugárzókat, hanem a rendszerszintű felépítéshez szükséges DSP-vel rendelkező erősítőiket is készítik.

1968-as alapítása óta a QSC Audio Products LLC világszerte ismert vezető céggé vált a professzionális hangtechnika világában. Ezt a kitüntető helyzetet a megbízhatóság és teljesítmény folyamatosan új szintre emelésének köszönheti, amelyet az úttörő technológiák fejlesztésén keresztül ért el. Termékei a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek, legyen az a hangtechnikai ipar installációs , koncert-, hordozható vagy mozi hangrendszerek területe.


A Yamaha cég több mint százéves múltra tekint vissza, amikor is egy Torakusu Yamaha nevű fiatal vállalkozó épített egy minőségi síp orgonát. A későbbi cég nem csak Japán első zongoráit készítette, hanem külföldön is ismertségre tett szert: az 1904-es St. Louis-i világkiállításon tiszteletbeli nagydíjat nyert. A sikeres kezdeteket követően a Yamaha a világ egyik legkedveltebb hangszergyártó cégévé vált, amely egyedülálló hagyományainak és folyamatosan fejlődő technikai tudásának köszönhetően ma már elképesztően széles termékskálát tudhat magáénak.

Texas államban, Austinban, 1985 óta működik a legnagyobb színpadokat, koncerteket, film és TV stúdiókat és a legnívósabb rendezvényeket kiszolgáló High End Systems. A fejlesztéssel és gyártással egyaránt foglalkozó vállalat élen jár a LED-es fényforrású fényvetők fejlesztésében. Termékeik közt megtaláljuk a fényvezérlő pultokat, LED-es robotlámpákat, speciális LED-es fényvetőket, médiaszervert, robotlámpába épített projektorokat, projektor képmozgatására alkalmas eszközöket és egyéb világítástechnikai kiegészítőket. Az INTERTON Group 2015 óta a High End Systems kizárólagos magyarországi képviselője.

A Crestont 1968-ban alapították, székhelye New Jersey (USA) állam Rockleigh városába van. A világ szinte valamennyi kontinensén és a legfontosabb országaiban jelenlévő vállalat fő profilja az otthon-automatizálás, valamint az audio- és videó vezérlő rendszerek gyártása. Termékei között megtalálhatók a programozható, érintőképernyős vezérlők, billentyűzetek, világítástechnikai vezérlőrendszerek és szoftverek. Eszközeik kulturális, ipari, oktatási, vendéglátó, szórakoztató, egészségügyi, sportlétesítmények, konferencia- és tanácstermek, stúdiók, bemutatótermek, illetve katonai létesítmények audio és videó vezérlését biztosítják. A Creston termékeit az INTERTON Group 2012 óta forgalmazza és építi be audiovizuális rendszereibe.


A Shure a mikrofonoktól kezdve a fejhallgatókon keresztül a vezetéknélküli felszerelésig olyan eszközöket gyárt, melyek segítenek elérni a kívánt hangzást. Mikrofonjai egyet jelentenek az innovatív technológiával és a megbízhatósággal, a díjnyertes fejhallgatói pedig igazi, kifinomult audio élményt biztosítanak. Zenészek és a zene szerelmesei világszerte választották már ezt a márkát azért, mert meggyőződtek a páratlan teljesítményről és hangzásvilágról melyek jellemzik termékeit 1925 óta.


Az Interton Kft. által kifejlesztett és szabadalmaztatott, a világon egyedülálló, hiperkardioid IVS® vonalsugárzó család „nehéz akusztikai körülmények” között nyújtja a lehető legjobb hangosítási megoldást, ezért ideálisan alkalmazhatók nagy utózengésű termekben, úgymint múzeumok, templomok, előcsarnokok, sportcsarnokok, tornatermek, uszodák, élményfürdők, előadótermek illetve többcélú termek esetén.


Az 1934-ben alapított, japán székhelyű TOA Corporation fő tevékenységi köre a különféle professzionális elektroakusztikai és kommunikációs berendezések gyártása és fejlesztése. Termékeik közt megtalálhatók stúdiótechnikai berendezések, hangrendszerek, hangosítástechnikai építőelemek, részegységek és rendszerek, vezeték nélküli mikrofonok és összeköttetések, hagyományos és IP alapú intercomok, valamint konferencia- és CCTV rendszerek.


Az 1996-ban alapított Taiden fő tevékenységi köre konferencia- és tolmácsrendszerek fejlesztése és termékeinek értékesítése. Napjainkra a világ legnagyobb gyártói közé tartozik ezen a területen.


Amennyiben különböző audió rendszerekről és indukciós hurkokról beszélünk, az Ampetronic a világ vezető gyártói közé tartozik. Halláskárosultak számára készített eszközei a legszélesebb körben elfogadottak a világ minden részén. A cég folyamatosan igyekszik teljes körű megoldásokat biztosítani hallást segítő eszközeivel 1987 óta.

Az Eurotruss 1993-ban kezdte az alumínium truss-rendszerek gyártását. Mára a holland cég egyike az iparág vezető gyártóinak, termékeiket világszerte alkalmazzák. A dinamikus növekedés hatására napjainkra már 10.000 m2-t is meghaladó területen készíti legkorszerűbb technológiával a mai kornak megfelelő és kiemelkedő minőségű alumínium rendszereit. Olyan, manapság szinte nélkülözhetetlen újítások fűződnek nevéhez, mint pl. az 1993-ban elsőként bevezetett kúpos kötőelem alkalmazása a truss elemek összekapcsolásához. Fontos kiemelni, hogy az Eurotruss minden terméke rendelkezik TüV, DNV és SLV Welding Verification tanúsítvánnyal, ezáltal is garantálva a biztonságos, megbízható és kiemelkedő minőségű termékek előállítását.


A Pelyhe és Társa Kft. 1991 január 30.-án alakult Budapesten kulturális, művészeti kereskedelmi és szolgáltató tevékenységekre. Mivel a cég színházi szakemberek által lett alapítva, tevékenységi köre leginkább a színházak illetve kulturális intézmények működésének illetve működtetésének irányába orientálódott. Az eltelt évek folyamán az ország egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító, meghatározó színház- és színpadtechnikai eszközöket, berendezéseket illetve kiegészítőket forgalmazó cégévé fejlődött. Tíz főállású alkalmazottjával, szerződéses alkalmazottjaival illetve együttműködő cégeivel a tervezéstől a kivitelezésig, a szakértői tevékenységtől a szervizhálózat üzemeltetéséig szinte az egész ország területén jelen van partnereinek teljes megelégedésére.


A Kotschy és Társai Kft, a tagok közel egy évtizedes sikeres szakmai együttműködése után, 2008-ban alakult, Kotschy András vezetésével. A cég fő profilja a terem- és épületakusztikai szakértés és tervezés, zaj- és rezgésvédelem, valamint az akusztikai és elektroakusztikai méréstechnika.

Harmincadik születésnapomon nem csak a buli, de a hangerő is fergeteges volt, így különleges ajándékot kaptam. Elviselhetetlen fülzúgást, tinnitust. Három buli-, zene- és zajmentes hónap után szerencsére a fejemben lévő trombitás hangszert váltott és már csak halk sípon játszik. Több szivacsos és ipari füldugó következett, amik nem csak a zajt, de a zenét, ezzel a bulik, koncertek élvezetét is mind elnyelték. A megoldásért bár (sajnos) csak virtuálisan, de Hollandiáig kellett mennem. A PartyPlug a kényelem mellett tiszta hangzást és a káros zajok kizárását ígérte és szerencsére be is tartotta. Ezzel (szociális) életet mentett. Újra, már biztonságosan élvezhettem a zenét, koncerteken, bulikban... Bár a történet több, mint két éves én azóta is azt az első pár PartyPlugot használom. 2009. elején aztán új fordulatot vettek az események, négyen testvérek összefogtunk és megalapítottuk a fuldugo.hu -t, ami nem csak egy webshop, hanem közösségi ismeretterjesztő oldal is egyben. Elköteleztük magunkat, hogy mindenkinek felhívjuk a figyelmét a hallásvédelem fontosságára. Sikerülni fog!? Rajtad is múlik, kövess minket - fuldugo.hu/facebook Papp Gábor - alapító

A Sennheiser termékeit az Audio Partner forgalmazza Magyarországon, akik előadóként részt vettek az Interton Egyetem 2014. rendezvényen. A Sennheiser évek óta úttörő munkát végez a szórakoztatóipar egyre nagyobb frekvenciaigényét kielégítő eszközök fejlesztésével kapcsolatban. Az előadáson választ kaptunk arra, hol tart majd pár év múlva ez az iparág.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.