interton logo

 

10:10 Stadionhangosítás akkor és most
Talán kevesen tudják, de az 1980-as Moszkvai Olimpia hangosításának tervezését és kivitelezését egy magyar vállalat, a BEAG végezte. Az akusztikai tervezés az Interton Kft. alapítójának, Dr. Balogh Gézának a vezényletével zajlott. 39 évvel később az INTERTON Group a Puskás Ferenc Stadion hangrendszerének tervezésén túl a kivitelezésen dolgozott. Milyen eszközökkel hangosítottunk stadiont akkor és milyenekkel most? Milyen követelményeknek kellett megfelelni akkor és milyeneknek most? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk az előadáson.

Előadó: Dr. Balogh Géza és ifj. Balogh Géza - INTERTON Group

3D fénytér megjelenítés
A Holografika Kft. kifejlesztette a valódi hologram-szerű, szemüveg-nélküli 3D display technológiát és megalkotta a korlátok nélküli, természetes 3D fénytér megjelenítési koncepciót, melyet az ipar a jövő 3D televíziós és mozi rendszerek új kategóriájának és egyik lehetséges megoldásának tekint. Segítségével élethűen megjeleníthető bármilyen személy, színtér, legyen az akár a múltban vagy jelenben. Az előadáson megismerhettük a természetes 3D fénytér megjelenítésének koncepcióját.

Előadó: Balogh Gáspár - Holografika Kft.

Mérés és ami mögötte van
Az előadáson az NTI Audio XL2 Audio Tester segítségével bemutattuk a beszédérthetőség és a beszédérthetőséghez kapcsolódó mérési eljárásokat.
Előadó: az Elimex Kft. felkérésére Fürjes Andor Tamás, független szakértő

Vetítés akkor és most - The LASER Experience
Javában zajlik egy technológiai átállás, melynek eredményeként hamarosan teljesen eltűnnek a lámpát alkalmazó projektorok, a lézer-foszfor és RGB-lézer vetítőknek köszönhetően azonban a jövő fényes és szín-gazdag. Az AV iparág minden résztvevőjének van véleménye a lézerről, mint az épületvetítést, mozitechnológiát vagy közösségi tereket érintő legújabb fényforrásról.

Gyártók, integrátorok, világhírű művészek és tartalomkészítők eddigi tapasztalataira alapozva az előadás megpróbált hasznos információval szolgálni a tervezéstől egészen az üzemeltetésig és műszaki támogatásig.
Előadó: Schmid András - Christie Cinema EMEA

Hangversenytermek és operaházak akkor és most
Hangversenytermeket a XVIII. századtól, operaházakat a XVII. századtól kezdve építenek napjainkig. A modern teremakusztika tudománya együtt fejlődött az új létesítményekkel. Miközben egyre újabb számítási és mérési eljárások látnak napvilágot, a történelmi termek akusztikáját is folyamatosan vizsgálják a szakemberek. Milyen műszaki megoldások és tervezési módszerek álltak rendelkezésre akkor és most? Változik-e idővel egy hangversenyterem vagy operaház akusztikája, ha nem építik át? Hogyan érdemes és lehetséges megváltoztatni egy történelmi helyszín akusztikáját a kor kívánalmai szerint? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat az előadás során.

Előadó: Dr. Huszty Csaba - ENTEL Kft.

Koncerthangosítás akkor és most
Régen és most, anno és napjainkban, ilyen volt ilyen lett… és még sorolhatnánk az elcsépeltnek tűnő címeket, ám mégis, szükségünk van a múltba tekinteni, hogy tudjuk és ne feledjük el, honnan jöttünk. Az elektroakusztika a közel 60 évével nem tekint akkora hagyományokra, mint például a fegyver, vagy az autógyártás, mégis óriási változásokon ment át ezen idő alatt. Ebbe a folyamatba adtak betekintést az előadók.

Előadó: Pálfi József (MPRT) és Fekete Gábor (MPRT)

Múzeumok akkor és most, avagy van-e a fekete-fehér kép mögött 3D, színes világ?
Mi kell manapság ahhoz, hogy a tölgyfatáblák mögötti fantasztikusan színes – 3D-s – világot is megismerjük? Pénz, szakmai tudás, technikai érdeklődés, vagy a sematizmust, kényelmességet legyőző elhatározás, amivel a kiállítások élményterekké változhatnak. Ahol megváltoztathatjuk a múltat és megleshetjük a jövőt. Nem varázslat, ez a jelen.
Előadó: Varga Ferenc, NUTLER Hungary Kft.

A világításvezérlés következő szintje - LumiNode
Napjaink világításvezérlő hálózataiban az Ethernet és a DMX alapú technológiák egyidejűleg működnek egyugyanazon hálózaton. Azonban a világításvezérlő hálózatok egyre inkább a teljes Ethernet technológia felé mozdulnak. Itt jön képbe a LumiNode!

Mi lenne, ha különféle világítási vezérlő protokollokat kellene a hálózaton átirányítani, vagy csatorna szinten komplex redundáns műveleteket létrehozni? A LumiNode egyedülálló processzálási-koncepcióval rendelkezik.
Előadó: Fabrice Gosnet - Luminex

Interaktív óra
Az interaktív óra keretein belül lehetőséget adtunk a résztvevőknek, hogy a rendezvényen kiállított eszközökkel a gyakorlatban is megismerkedjenek, kipróbálják őket. Ebben a részben többek között a Yamaha RIVAGE PM7 digitális keverőpult és a QSC KS118 aktív mélysugárzó is bemutatkozott.

Új hangélmény IP-n keresztül - AVB / Milan
Az IP alapú audio hangzás szempontjából sokféle megoldás vagy protokoll érhető el a piacon. Az AVB / MILAN egyéni kialakításának köszönhetően jelentős különbségekkel bír a meglévő megoldásokhoz képest, valamint olyan innovációkat tudhat magáénak, mint például stream-foglalás vagy a determinisztikus késleltetés. A GigaCore Ethernet switchek, amelyek teljes AVB tanúsítvánnyal rendelkeznek, új „audio over IP” élményt nyújtanak.

Az előadáson részletesen megismerhettük az AVB / MILAN és a GigaCore Ethernet switchek felhasználóbarát és megbízható együttműködését.
Előadó: Fabrice Gosnet - Luminex

 

Kiállítóink voltak:

- CLF Lighting
- Elimex Kft.
- Listen Technologies
- Samsung
- Yamaha

A rendezvényen használt Sennheiser vezetéknélküli mikrofonokat az Audiopartner biztosította.

 

 

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.