interton logo

Minek ez a cirkusz?
Milyen irányba fejlődik az AV technológia? Hatással van az életünkre? Ki tudjuk kerülni? Van értelme vagyonokat költeni audiovizuális rendszerekre? Vagy ez is csak a fogyasztói társadalom egy újabb esztelen pazarlása? Egyáltalán, minek ez az egész AV cirkusz?
Előadó: Balogh Géza - INTERTON Group

Zaj. Szennyezés. NOIZCALC
Bemutattuk a többszörösen díjnyertes NOIZCALC egyedülálló számítógépes modellező szoftvert, amely lehetővé teszi a távoltéri zajkibocsátás 3D modellezését. A meteorológiai viszonyokat is figyelembe véve kiszámíthatjuk, milyen zajkibocsátás és eloszlás várható egy fesztivál helyszín, vagy bármely szabadtéri rendezvényhelyszín környékén, ezzel biztosítva, hogy a zenei élmény ott keletkezzen ahol kell.
Előadó: Stefan Goertz - d&b audiotechnik, tolmács: Horváth Zoltán - INTERTON Group

Total Control
Igen, total azaz teljes kontroll. Az intelligens vezérlő rendszerekkel manapság minden vezérelhető, akár egy okostelefonnal. Legyen szó hangosításról, világításról, klímatechnikáról, vizuáltechnikáról, vagy bármilyen más vezérelhető rendszerről, testre szabott kezelőfelületekkel irányíthatunk bármit a környezetünkben, egyetlen gombnyomással. Michal Jakobszy, a Crestron mérnöke, megmutatta hol tart ma a vezérléstechnika, mennyire intelligens és intuitív módon irányíthatjuk a világunkat.
Előadó: Michal Jakobszy - Crestron, tolmács: Balogh Géza - INTERTON Group

Zeneakadémia - Újra ragyog!
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épületének rekonstrukciója sokat váratott magára, de megérte. Gondos előkészítő munka, és körültekintő tervezés után a teljes audiovizuális rendszer megújult, méltóképpen az építészetileg is felújított épülethez. Milyen rendszerek kerültek telepítésre? Milyen kihívásokkal, akusztikai és audiovizuális problémákkal találkozott a szakma? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattunk Lakatos Gergő, a Zeneakadémia főmérnökének előadásából.
Előadó: Lakatos Gergely - Zeneakadémia

Nem úszunk az árral!
Visszhangos terek hangosítása általában a rémálom kategóriába tartozik. Az egri Bitskey uszoda pedig különösen rossz akusztikával bír. Azonban a nemrég felújított elektroakusztikai rendszerünkkel sikerült ismét bizonyítani, hogy van jó megoldás ezekre a feladatokra. Mi a titok? Fleischer Zoltán kollégánk erre is válaszolt.
Előadó: Fleischer Zoltán - INTERTON Group

ArrayProcessing - Hova tovább?
Mindig azt hisszük, ennél tovább már nem lehet tökéletesíteni a hangsugárzást. Aztán jön néhány német mérnök, hosszú hónapokat tölt el szoftverfejlesztéssel, kódsorozatok írásával, az akusztikai tudomány alapos megismerésével, kísérletezéssel. Az eredmény egy többszörösen díjnyertes, új lehetőség, amivel a tökéletes hangsugárzást még tökéletesebbé tették.
Előadó: Stefan Goertz - d&b audiotechnik, tolmács: Horváth Zoltán - INTERTON Group

Újra IT(T)
A tavalyi informatika alapok előadás után, 2016-ban mélyebbre ástunk, és az audió hálózati megoldások közül a DANTE protokolt vizsgáltuk meg. Horváth Zoltán, az INTERTON Group főmérnöke avatott be bennünket a DANTE alapú audió hálózatok menedzselésének és hibakeresésének részleteibe, mindezt egy komplex hálózati példán keresztül bemutatva, amely keverőpultokat, I/O és DSP egységeket, hálózati teljesítményerősítőket és soksávos hangrögzítő szoftvert tartalmazott.
Előadó: Horváth Zoltán - INTERTON Group

Korszerű-e az egyik neves kereskedelmi TV csatorna új híradós műsor díszlete és virtuális stúdiója?
Új vizuális megoldások, technológiák és paradigmaváltás a film - és televíziós műsorgyártásban, valós idejű virtuális és kiterjesztett valóságú képi világ akár a videó konferenciákon és a kommersz videó felvétel készítésben is. Mindez soha nem látott árszinten, elérhetővé téve az újdonságokat akár egy kis helyi tévének, vállalatnak vagy műsorgyártó vállalkozóknak is.
Mélység-alapú megoldások átírják az eddigi lehetőségeket, a green box és blue box használat is feleslegessé válik.
Hazai megoldások a világ élvonalában.
Előadó: Koscsó Ferenc - Pro Tech Kft

"Mixssza" a jövőbe!
Hogyan álljunk be egy zenekarral gyorsan és hatékonyan? Ha ez megvan, hogyan használjuk ki a jelenkor technikai vívmányait a tökéletes hangkép érdekében? Mit tegyünk, ha nem vagyunk szakavatott hangtechnikusok és mit, ha azok vagyunk? Az előadás alatt élő zenekari produkció kíséretében kaptunk válaszokat ezekre és még sok más kérdésre. Az előadás keretén belül mutatkoztak be gyakorlatban az amerikai Heil Sound mikrofonok is.
Előadó: Sajó Tamás - Music-Sajó Hangszerbolt

Showtime!
Egy izgalmas utazás a backstage világába, amely során megmutattuk, milyen egyedülálló funkciókkal bír egy korszerű fényvezérlő pult, milyen show elemek vezérelhetők egy HOG pulttal és hogyan csinálják mindezt a nagyok. Előadónk, Frank Schotman, a High End Systems mérnöke volt, aki nagyszabású nemzetközi produkciók létrehozásában vett rész, együtt dolgozva olyan nevekkel, mint a Muse, Coldplay, Rolling Stones, stb.”
Előadó: Frank Schotman - High End Systems, tolmács: Balogh Géza - INTERTON Group

Audio.Térben és időben.
Milyen tudományos és technológiai módszerek léteznek 3D hangterek előállítására? Egyáltalán, reprodukálható tökéletesen a 3D hangtér? Mi az az auralizáció és milyen gyakorlati haszna van? Dr. Huszty Csabát, a téma szakavatott ismerőjét kértük meg, bilincseljen le bennünket térben és időben.
Előadó: Dr. Huszty Csaba - Entel Kft

 

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.