interton logo

Miért éppen GROUPAMA Aréna?    
Mert egy stadionban a mai audiovizuális eszköztár döntő része megtalálható és ezek rendszerbe integrálhatók. Az előadás sorra vette a 2015-ös INTERTON Egyetem tematikáját és megmutatta, hogy ezek hogyan kapcsolódnak egyetlen egésszé egy stadion esetén, de nem csak stadionokra alkalmazható módon.
Előadó: Balogh Géza ügyvezető, tulajdonos - INTERTON Group

Informatika mindenek felett! Vagy alatt?   
Minden mindennel összefügg. Illetve manapság össze van kötve az informatika által. Legyen szó koncertről, gigászi épületkomplexumról, több hektárnyi területet lefedő élményparkról, az audiovizuális jelek átvitele, ill. azok kezelése, vezérlése és távfelügyelete ma már az informatikai hálózaton keresztül valósul meg. Az előadás rövid betekintést nyújtott az informatika világába, mire kell figyelnünk, mit kell tudnunk és mire használhatjuk ezt a megkerülhetetlen technológiát.        
Előadó: Szabó Péter, portfólió menedzser, T-Systems Magyarország Zrt.    
    
Miért jó az IP alapú hangátvitel? Miért, jó?
Mire képes manapság egy csúcskategóriás hálózati audio rendszer? Van-e felső korlátjuk? A hangátvitelen kívül másra is használhatóak? És egyáltalán, hol alkalmazhatók ezek a rendszerek? A QSC Q-Sys hálózati audio rendszerének segítségével válaszoltunk a kérdésekre elméletben és gyakorlatban is.
Előadó: Molnár Balázs, tervezőmérnök, INTERTON Group

Felértünk a digitális csúcsra?    
Nemrég a Yamaha bemutatta új zászlóshajóját, a RIVAGE PM10 digitális keverőpultot. Ennek apropóján, talán szubjektív módon, de megpróbáltunk válaszolni a feltett kérdésre, felvázolva az analóg és digitális keverőpultok fejlődési történetét, hangmérnöki szemmel megvizsgálva hol tartunk most, mik a kialakult trendek (standardok), érdemes-e tovább fejleszteni, mi lehet a jövő.
Előadó: Fekete Gábor, műszaki menedzser – Yamaha specialista INTERTON Group

Ne kíméljetek!    
Yamaha RIVAGE PM10. A Yamaha vadonatúj zászlóshajójának lelki világába engedtünk betekintést. Nem kellett kímélni őket, a Yamaha és az INTERTON Group mérnökei álltak a kérdések záporában, megmutatták mire képes ez a csúcstechnológia, a kiállított mintadarabot pedig tesztelni és kipróbálni is lehetett.    
Előadó: Ruben van der Goor, Robert Jurik, Yamaha Music Europe
Horváth Zoltán és Fekete Gábor, INTERTON Group                           

Hogyan lesz a beszéd érthető (vagy érthetetlen...)    
„A beszédérthetőség kérdése elméleti és gyakorlati oldalról. Néhány alapelv, egy kevés képlet. Mi az STI és hogyan javíthatunk rajta.”        
Előadó: Horváth Zoltán, főmérnök INTERTON Group    

Közvetítés a média világából
A közvetítéstechnológia vagy más néven broadcast az audiovizuális világegyetem egyik legkomplexebb területe, szinte naponta változik, fejlődik. Melyek a fő irányok, tendenciák? 4K vagy 8K vagy még több k? iPhone vagy broadcast kamera? És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a film effektek vagy a trükkös látványvilágú számítógépes játékok, a GPU teljesítmény fejlődésével, hogyan kerülnek át a mindennapi televíziózásba. De az előadáson erről is szót ejtettünk!        
Előadó: Koscsó Ferenc, műszaki igazgató, tulajdonos, Pro Tech Kft    
    
Teremakusztika módosítás: varázslat vagy valóság?     
Tényleg megváltoztathatjuk egy gombnyomással egy terem akusztikáját? Ebben a tömény, de érdekfeszítő előadásban ez is kiderült. Megvilágítottuk a működés akusztikai és elektroakusztikai alapjait, megmutattuk miért és mire jó ez az igen bonyolult technológia, kik és hol használják a világban.
Előadó: Dr. Balogh Géza, az INTERTON Group alapítója

Hát ez óriási!        
A LED technológia fejlődésével a LED falak is teret hódítottak: közterületen, sportlétesítményekben, koncerteken találkozhatunk velük. És a jövőben vajon milyen szerep jut ezeknek az óriás megjelenítőknek? Mi már tudjuk!
Az előadás rövid történeti áttekintést adott a technológiáról, megmutatta a fejlesztési irányokat, a főbb műszaki paramétereket és azok jelentését. Milyen LED-falak léteznek a különböző alkalmazásokra? Mire figyeljünk a vásárlásnál? Erről is szó esett.
Előadó: Tim Grønbech, főmérnök, Expromo Europe


Az INTERTON Group és a Yamaha Europe mérnökei a rendezvény ideje alatt a jelenlévők rendelkezésére álltak.

Az INTERTON Egyetem alatt az INTERTON Group bemutatót tartott az általa forgalmazott audiovizuális eszközökből. A következő világmárkák kerültek kiállításra: Yamaha PM10, CL, QL és TF keverőpultok, QSC, d&b audiotechnik, Expromo, High End Systems, Community, TOA, Eurotruss, IVS
Az audió technika fejlődésének szemléltetésre az INTERTON Group kiállította a BEAG 70-es, 80-as éveiben készült muzeális értékű eszközeit is!            

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.