interton logo

 

Hogyan tegyünk tönkre egy hangszórót pár egyszerű lépésben?
Előfordult már, hogy leégett egy hangszóród? Soha nem történt még veled ilyen, de nem is szeretnéd? Az INTERTON Egyetemen mi megtesszük helyetted, leégetünk egy hangszórót, hogy neked ne kelljen! Az előadás keretein belül bemutatjuk, hogy egy hangszóró milyen valós körülmények között megy tönkre, továbbá elmagyarázzuk, hogy miért is történik mindez, milyen értékeknek kell megfelelniük egy hangosító rendszernek a megfelelő működés érdekében.
Előadó: Bak Sebestyén - INTERTON Group

Yamaha RIVAGE PM10 bemutató
A résztvevők előadást láthatnak a Yamaha csúcspultjáról, a RIVAGE PM10-ről, mely a rendezvény mindkét napján kipróbálható, tesztelhető.
Előadó: Fekete Gábor - RockportSound Kft.

NDI: a videós világ Dantéja
A valós idejű IP-alapú kommunikáció hangban szinte már történelem, ám csak most kezd igazán elérhetővé válni a videós világban. A koax kábeles SDI összeköttetést az esetek túlnyomó többségében ki tudja már váltani az NDI rendszer. Csupa szépet és jót igér az új technológia az alkalmazási lehetőségek minden szintjén. Az elmélet ismertetése mellett megvizsgáljuk, hogy mindez hogyan érvényesül a gyakorlatban.
Előadó: Koscsó Ferenc - zLense és Matula Zoltán NewTek

Multifunkcionalitás - teremakusztikai tervezési kihívás
Pannonhalma - Multifunkcionális terem tervezése
A Pannonhalmi Főapátság iskolájának egykori tornatermében egy professzionális multifunkcionális terem kialakítása volt a cél. A multifunkcionalitás mindig magában hordozza a kompromisszumot, hiszen minden funkció más és más optimális teremakusztikai paramétereket igényel. Milyen kompromisszumokat kellett kötni? Meddig mehet el az akusztikus a kompromisszumokban? Milyen lett a végeredmény?
Az előadás ismerteti a tervezett és megvalósult teremakusztikai paramétereket, megmutatva az összhangot az audio-vizuális rendszerekkel.
Előadó: Borsiné Arató Éva, Arató Akusztikai Kft. és Fleischer Zoltán - INTERTON Group

Eszköz tesztek
A résztvevők kipróbálhatták a kiállított Yamaha, QSC és Heil Sound eszközöket.

Zöld nélküli lyukasztás
Belátjuk, hogy ez a kifejezés még az AV szakmán belül is csak nagyon keveseknek jelent valamit.
Pedig egy forradalmi újdonságról beszélünk: a magyar fejlesztésű, az idei NAB-on Best Of Show díjat szerzett, a zLense által életre hívott zKey™ nevű technológiával zöld háttér nélkül, a kamera által látott teret mélység alapon felmérve, valós időben vegyíthetjük az élő kameraképet a 3D (info)grafikus elemekkel, ezzel olyan vizuális effekteket létrehozva, amellyel forradalmasítani lehet az élő műsorkészítést. Ráadásul a technológia nem csak a broadcast és stúdiótechnológia világában használható, hanem számos más alkalmazási területet is megújíthat. (Elmondjuk majd azt is melyek ezek.)
Azt is belátjuk, hogy még ezzel a rövid leírással se biztos, hogy érthetően elmagyaráztuk miről is fog szólni az előadás, de azt garantáljuk, hogy Morpheusnak igaza volt: aki részt vesz rajta az a saját szemével láthatja majd az élő bemutatón keresztül, hogy miről is beszélünk.
Előadó: Koscsó Ferenc - zLense és Dr. Birloni Ferenc - Zinemath zRt

Hogyan jutottunk el az épületvetítésig?
A vetített kép történetének kulcsfontosságú mozzanatairól és az épületvetítés történetéről tart előadást a budapesti underground kultúrában 2000-ben 3d-s vj-ként, 2007-től pedig a 3d mapping úttörőjeként berobbanó Bordos László Zsolt.
Előadó: Bordos László Zsolt - művésznevén: Bordos.ArtWorks

Hál(l)ó IT(t) vagyunk!
Tisztán látszik, hogy az informatika már napjainkban is alapvető szerepet játszik az audiovizuális eszközök összekapcsolásában, vezérlésében, legyen szó mobil rendszerekről vagy fix telepítésről. De tényleg informatikai gurunak kell lennünk ahhoz, hogy használjuk ezt a rendkívül hasznos technológiát? Az előadásban rávilágítunk a témára. Méghozzá az alagút végén látható fénnyel.
 Előadó: Fabrice Gosnet - Luminex, Bak Sebestyén - INTERTON Group

Kicsi a keverő, de erős!
A digitális technikának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a keverőpult gyártás nemrég abba a fázisba jutott, hogy egy kis méretű pult olyan képességeket hordoz magában, melyeket eddig csak a nagyformátumú keverőknél láthattunk. Mik ezek a képességek és hogyan használjuk őket? Sajó Tamás a hóna alá csap egy ilyen keverőpultot és a gyakorlatban, zenekar segítségével mutatja be az INTERTON Egyetemen.
Előadó: Sajó Tamás – Music-Sajó Hangszerbolt, közreműködik a Ferenczi György és a Rackajam zenekar

COB, vagy neMCOB: az itt a kérdés
Jelenkorunk LED technikája jelentősen különbözik attól, amit még a 2000-es évek környékén használtak. A LED tokozások és a LED teljesítmények változásainak nézünk kicsit utána. Szó lesz a COB, és az MCOB LED-ek felépítéséről működéséről, előnyeiről és hátrányairól. Kicsit a jövőbe is betekintünk majd, hová és meddig tarthat a LED-hullám.
Előadó: Matola István – INTERTON Group

Interoperabilitás és egyéb "betegségek"
Megváltás-e a digitális korszak, vagy féljünk tőle? Az analóg-korszak nem hordozott ennyi nyavalyát, mint a digitális. Ha már vannak digitális audió protokollok, miért nem használjuk őket? Van-e orvosság a bajokra?
Talán kívülről tűnhet kuruzslásnak az informatika, de be kell látni, hogy ma már nélkülözhetetlen az audió világában is, és a kérdés magában hordja a választ... nem kell félni, nem harap. Csak tisztában kell lenni néhány alapvető dologgal. Többek között erre is választ ad az előadás, mely a digitális audió protokollok kezdetétől az AES67 megszületéséig vezeti el a hallgatóságot és választ kínál néhány homályos tévhitre, mely e misztikusnak tűnő világot lengi körül. Hogy ne csak elméleti síkon fusson az előadás, a gyakorlatban bemutatjuk két teljesen különböző protokoll összekapcsolását, mégpedig az interoperabilitás segítségével.
Előadó: Fekete Gábor, RockportSound Kft.

A rendezvény mindkét napján az "Érkezés" ideje alatt, a szünetekben és az "Eszköz tesztek" részben:

> Kollégánk segítségével tesztelhették a Yamaha csúcskeverőpultját, a RIVAGE PM10-et!
> Kipróbálhatták a Luminex switcheit és splitterét!
> A/B tesztelhették a QSC K.2 aktív hangsugárzóit!
> A/B tesztelhették a Heil Sound vokál mikrofonokat!
> Megtekinthették a Yamaha első digitális keverőpultját, a DMP7-et!

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.